De ce pervazurile dvs. se numesc Crystallit?

De unde a apărut această denumire?

Denumirea pervazului a apărut întâmplător. În ea este pusă admirația noastră față de luciul nobil al materialului. Strălucirea lucioasă ne-a provocat asocieri cu reversarea fețelor pietrelor prețioase, sclipirea cristalelor. Totodată am dorit să ne îndepărtăm de la tendința creată pe piață de a da producției denumiri pseudo-germane. Astfel a apărut brandul Crystallit.

Pe parcursul existenței sale neîndelungate, Crystallit deja a trecut deja printr-un mic restyling. Acest lucru este legat, în primul rând, de diferența în a scrie și a pronunța denumirea în limba rusă. Crystallit a insistat asupra a două litere LL. Avea loc o oarecare confuzie în minte și în scriere. Acum noi cu fermitate spunem că și în varianta latină, și în cea rusă Crystallit se scrie cu 2 LL. Totodată denumirea veche continuă să existe pe piață până la substituirea definitivă a celor doi de L.

logo Crystallit

Există careva cerințe speciale pentru montarea pervazurilor Crystallit?

Montarea pervazurilor Crystallit nu necesită condiții speciale. Mai mult decât atât, el este dotat cu toate elementele necesare pentru o instalare calitativă; el se montează ca un pervaz simplu din plastic. Excepție poate reprezenta doar cleiul-ermetic care este recomandat pentru tratarea îmbinărilor pervazului cu profil de fereastră. Uzina producătoare propune, de asemenea, bușoane decorative care corespund culorii pentru aranjarea tăieturilor pervazurilor și conectorilor laterali pentru montarea la colț sau alungirea pervazului pe lungime. În acest caz lucrul principal sunt mâinile dibace ale meșterului – instalator.

 

Ce înseamnă ”Termenul de exploatarea de până la 70 ani”? Cum dvs. măsurați acest lucru?

O întrebare destul de rezonabilă și destul de des adresată. Într-adevăr, cum de măsurat termenul de exploatare al produsului, care are doar doi ani din ziua punerii în vânzare? Pentru aceasta se efectuează diferite experimente, testări, verificări privind corespunderea diferitor cerințe înaintate producției. Pervazurile Crystallit au trecut toate etapele necesare ale standardizării și corespund cerințelor GOST. Însă producător a mers mai departe. La uzină pervazurile sunt testate, iar și iar ele sunt supuse verificării la durabilitate, rezistența la influența temperaturilor, rezistența la uzură ș.a. Unul din dispozitive, create în mod special în laboratorul calității GC ”Vitraj”, testează pervazurile la ”longevitate”. Camera în care este amplasat modelul de pervaz ”Crystallit” creează condiții pentru așa-numita învechire, și o zi aici se echivalează cu aproximativ un an. Peste câteva zile modelul este scos și sunt măsurate toți parametrii lui de bază. Astfel s-a constatat că Crystallit, în cazul unei exploatări corecte, poate servi stăpânilor case nu mai puțin de 70 de ani.

Laboratorul calității Crystallit: camera Măsurarea unuia din parametri după învechirea rapidă, testarea – verificarea ”luciozității”
Испытания подоконника Crystallit Тестирование поверхности Crystallit

Ce este plasticul ABS, materialul din care dvs. propuneți bușoane pentru pervaz?

Toate elementele componente pentru pervazurile Crystallit, bușoanele și conectoarele frontale, sunt produse din plastic ABS de cea mai înaltă calitate. Principala proprietate a acestui material pentru elementele noastre componente este rezistența înaltă și capacitatea de a păstra culoarea. Posibil dvs. știți cum arată plasticul decolorat, îngălbenit sau care și-a pierdut frumusețea. Același lucru are loc și cu elementele componente pentru pervazurile simple din plastic. Formula ABS contracarează la maxim diferite acțiuni agresive. Noi întâlnit astfel de plastic în fiecare zi, dar din el sunt confecționate elemente , obiecte și detalii de care se cere să păstreze aspectul exterior pe parcursul unui timp îndelungat: torpedourile și radiatoarele automobilelor, geamantanele din plastic, carcasele tehnicii de uz casnic, detaliile instalațiilor sanitare, jucăriile pentru copii.

Elementele componente Crystallit fabricate din plastic ABS sunt folosite acolo unde de la plasticul ABS se cere rezistență și frumusețe
Комплектующие Crystallit АБС-пластик

 

Am auzit că pervazurile dvs. nu pot fi zgâriate. Este adevărat?

Nu este adevărat! Aproape orice poate fi zgâriat. Problema e în materialul, instrumentul și forța de acțiune. Dacă vă veți apuca să verificați ”imposibilitatea de fi zgâriat” a pervazului Crystallit instalat din nou cu ajutorul cuțitului sau a pironului, atunci dvs. veți avea succes – dvs. veți deteriora pervazul dvs., la fel cum ați fi stricat o suprafață de lac a capacului pianului, a tablei de masă lustruite a coafezei sau stratul strălucitor din acril al căzii, acționând cu aceleași instrumente. Declarând rezistență înaltă la zgâriere noi susținem că suprafața pervazului Crystallit este mult mai rezistentă la diferite acțiuni, decât suprafața unui pervaz simplu din PVC.

În casele noastre pervazurile pot fi folosite și în calitate de florărie cu cache-pot grele, și ca platformă de vizare pentru câinele iubit, și ca suport pentru tehnica de bucătărie. În orice caz, pentru a prelungi durata de exploatare a unui lucru frumos, noi avem grijă de el!

 

Care este diferența între un pervaz Crystallit și un pervaz simplu, care este laminat de vânzătorii de ferestre?

Dacă veți citi fugitiv informația pe site, dvs. veți obține răspuns la întrebare. Și totuși noi vom încerca să vă explicăm diferența.

Pentru a oferi culoare cercevelelor de fereastră, ele sunt laminate cu peliculă specială. Deseori tot cu așa fel de peliculă sunt acoperite pervazurile simple din PVC și glafurile. În pofida faptului că aplicarea peliculei pe pervazul Crystallit de asemenea se numește laminație, pervazul nostru se diferențiază în mod principial de pervazul ”simplu”. În primul rând, aceasta e baza. Ea e mult mai groasă și mai rezistentă. În al doilea rând, însăși pelicula care se aplică este fabricată conform altei tehnologii și de aceea e mult mai rezistentă. În al treilea rând, Crystallit este produs de uzină care se specializează anume în producerea pervazurilor deja de 15 ani. Suprafața Crystallit este tratată cu echipament scump de polizare și este curățit calitativ împotriva oricăror particule mici înainte de aplicarea peliculei. Paleta de decoruri este elaborată în conformitate cu toate culorile posibile ale cercevelelor, iar însăși pervazul, de regulă, costă mai puțin decât pervazul ”simplu”, laminat cu peliculă. În acest caz alegerea este evidentă!

 

Cu ce Crystallit se diferențiază de alte pervazuri lucioase?  

Ne înțelegem că este vorba doar despre pervazuri din plastic.

În prezent, trei întreprinderi se ocupă producerea pervazurilor lucioase din plastic, două dintre care sunt situate pe teritoriul Rusiei, iar una în Ucraina. Este mult mai simplu de spus ceea ce leagă aceste pervazuri, pentru restul vor fi doar diferențele.

Așadar, toți producătorii folosesc pentru acoperirea bazei din plastic a pervazului peliculă din acril Elesgo de cea mai înaltă calitate. Unicitatea acestui material este că el este compus din cinci straturi diferite unite între ele  conform unei tehnologii inovaționale. Pelicula permite suprafeței pervazurilor lucioase cu mult să se diferențieze de suprafețele pervazurilor simple din PVC după toți parametrii.

Iar mai departe urmează diferențele: toate pervazurile se diferențiază prin baza lor din plastic, tehnologia de producere, caracteristicile de durabilitate, forma vârfului, variantele de decoruri și preț. Remarcăm că în ziua de azi producătorul Crystallit se află în afara concurenței, propunând 27 de variante de decoruri lucioase, mat, precum și decoruri de design, elaborând o bază întărită, care depășește normativele GOST și făcând astfel producția sa disponibilă practic pe tot teritoriul Rusiei europene și a unei părți a Siberiei.

Для производства глянцевых пластиковых подоконников используется одна и та же плёнка Crystallit узнаваем. Усиленная прочность основы и многообразие декоров
Структура плёнки Elesgo Crystallit в разрезе

 

Ferestrele mele și pervazurile din plastic au peste 10 ani. Pervazurile au o stare deplorabilă. Pot eu să le schimb fără a schimba ferestrele? Sau ele trebuie schimbate împreună?

Există părerea că procedura de schimbare a pervazurilor este una destul de anevoioasă, dacă nu de zis că aproape imposibilă. Posibil acest lucru este legat de faptul că fereastra și pervazul sunt un tot ansamblu, un sistem neîntrerupt instalat odată și pentru totdeauna.  Dvs. ați muncit atât de greu pentru a schimba ferestrele, încât gândindu-vă la schimbarea pervazului, chiar dacă el este deteriorat, vi se face rău. Însă lucrurile nu stau într-atât de rău! Pervazul poate pe deplin schimbat, deoarece el nu depinde de fereastră. Pentru început, încercați să apreciați ce pagube veți suporta dvs. demontând pervazul. Cel mai probabil aceasta va reprezenta deteriorarea îmbinării cu glaful din gipscarton, tapetele de sub pervaz deteriorare, glafurile rămase sau plesnite. Însă este posibil ca procedura de demontare să rămână nedureroasă, și chiar totul va rămâne întreg, fiind nevoie doar de vopsirea cosmetică și alipirea tapetelor.

Pentru a aprecia toate ”riscurile”, vă recomandăm să vă adresați oricărei companii de ferestre din orașul dvs. și va rămâne foarte puțin: să alegeți și să instalați pervazul dvs. din pervazurile propuse de Crystallit.

 

Care sunt caracteristicile ecologice ale pervazurilor Crystallit? Pentru ce amplitudine de temperatură sunt ele evaluate? Care sunt caracteristicile lor de exploatare?

Pervazurile Crystallit suportă sarcini mari, temperaturi extremale și rezistă cu succes acțiunii chimice. Este adevărat. Însă Crystallit este creat ca pervaz, de aceea principalele sale caracteristici de exploatare cerute de la el sunt toate caracteristicile, pe care noi le cerem de la un pervaz din casa noastră. Datorită trăiniciei sale el poate fi folosit în calitate de prăgușor la balcon. Datorită frumuseții sale și diversității de decoruri, el poate fi folosit în calitate de rafturi sau tablă de masă. Însă destinația principală a pervazurilor Crystallit este de a fi pervaz. Mai mult decât atât, trecând un sistem din mai multe trepte de standardizare și certificare, pervazurile noastre au primit dreptul de a fi instalate în instituțiile medicale și educative, ceea ce de la sine deja reprezintă o garanție a siguranței și ecologicității. Dacă adăugăm la acest lucru grija față de mediul înconjurător, care este pusă în fiecare etapă de producere a pervazurilor Crystallit, atunci se poate de spus că acest pervaz este ecologic îndoit.

Crystallit este recomandat pentru a fi instalat Crystallit poate fi folosit în calitate de prag în instituțiile medicale și educative
Подоконник Crystallit Подоконник Crystallit

Există care cerințe speciale față de montarea pervazului Crystallit?

Montarea pervazurilor Crystallit nu necesită condiții speciale. Mai mult decât atât, el este dotat cu toate elementele necesare pentru o instalare calitativă; el se montează ca un pervaz simplu din plastic. Excepție poate reprezenta doar cleiul-ermetic care este recomandat pentru tratarea îmbinărilor pervazului cu profil de fereastră. Uzina producătoare propune, de asemenea, bușoane decorative care corespund culorii pentru aranjarea tăieturilor pervazurilor și conectorilor laterali pentru montarea la colț sau alungirea pervazului pe lungime. În acest caz lucrul principal sunt mâinile dibace ale meșterului – instalator.

 

Pentru ce temperaturi este prevăzut pervazul Crystallit? Diferite surse indică cifre diferite.

Încă o dată dorim să menționam că pervazurile trebuie să fie folosite în calitate de pervazuri. Acesta nu este masă de călcat și nu este suport pentru aparat pentru frigărui. În cazul pervazurilor Crystallit, noi avem de afacere cu două măsurări: posibilitatea bazei din plastic și a stratului superior de a rezista la temperaturi înalte. Pelicula Elesgo suportă destoinic temperaturi înalte de 120 grade Celsius. Însă baza din plastic a pervazului începe să se deformeze în cazul acțiunii îndelungate a unei temperaturi de 75 grade Celsius. Aceste măsurări sunt stabilite de GOST.

Cu alte cuvinte, pervazul dvs. nu va avea de suferit dacă dvs. veți pune pe el o cană cu apă fierbinte numai ce turnată, însă dacă dvs. veți lăsa pe pervaz o tigaie cu bucate numai ce pregătite și o veți lăsa pentru 15 minute, atunci baza pervazului dvs. va începe să se deformeze fără posibilitatea de a reveni în forma inițială.

Dacă vorbim despre temperaturile negative, atunci noi recomandăm să instalați afară decoruri foarte închise. Iarna, la încălzirea puternică a soarelui și răcirea ulterioară a lui, de asemenea poate avea lor deformarea bazei de sub pelicula Elesgo. Decorurilor deschise, de o nuanță medie sau albă nu le este frică de temperaturile negative!

 

Crystallit va suporta apa clocotită turnată în cană Laboratorul calității Crystallit: verificarea bazei la rezistența la temperatură
Кружка на подоконнике Crystallit Термошкаф

 

De ce culoarea bazei din plastic a pervazului se diferențiază?

Chiar și pe site-ul nostru el se schimbă de la albul imaculat până la cel de culoare gri-gălbuie.

Pentru producerea pervazurilor Crystallit se folosește numai materie primă de cea nai înaltă calitate. Diferența posibilă a culorii bazei este condiționată de faptul că adaosurile livrate de companii (produse în SUA, Ungaria, Germania, Rusia, Ucraina) pot fi diferite după culoare: uneori de nuanță roșietică, uneori gri. Pentru profilul de fereastră, de exemplu, ele sunt în mod special vopsite în culoare albă, sunt ”înălbite”, însă pentru producerea pervazurilor culoarea bazei nu este principială, noi o acoperim cu pelicula Elesgo. Diferența în culoare nicicum nu influențează calitatea tablelor de pervaz Crystallit, ea doar demonstrează folosirea diferitor materii prime.

 

Component al bazei Crystallit produs în Rusia Component al bazei Crystallit produs în Ungaria Component al bazei Crystallit produs în Germania
Подоконник Crystalit Подоконник Crystalit Подоконник Crystalit

 

Și totuși, de ce eu ar trebui să plătesc prea scump pentru un simplu pervaz, nevăzând nici o diferență deosebită?

Aveți dreptate: diferența evidentă este doar în suprafața lucioasă, forma vârfului și, dacă veți putea aprecia, în pereții mai groși ai bazei. Celelalte caracteristici dvs. le veți putea verifica doar în procesul de exploatare al pervazului Crystallit. Însă pentru a vă da un răspuns la întrebare, noi vom folosi un exemplu nu chiar corect, dar destul de ilustru:

Mulți dintre dvs. cumpără automobile, preferând anumite mărci. Noi înțelegem cp achitând mai mult noi primim calitate, confort, un set de opțiuni suplimentare, o perioadă de funcționare mai îndelungată a mașinii și, în fine, liniștea sa. Noi am putea cumpăra ceva mai simplu, care ”pur și simplu să meargă”, însă noi facem altă alegere.

 

Subiectul alegerii pervazului acasă vă poate pare neactuală, însă în Rusia există foarte multe fabrici care produc table pentru pervazuri, și acest produs are o circulație destul de mare. Conform calculelor aproximative, numai în Rusia peste 10 companii fabrică pervazuri și alegerea este foarte mare. Pentru a nu verifica toate pervazurile fabricate, noi am hotărât să ne oprim la pervazurile de clasă premium, ceea ce în ultima vreme este un produs nou. În primul rând, la alegerea unui pervaz bun consumatorul va alege anume aceste pervazuri, în al doilea rând, ele sunt de calitate înaltă și au caracteristici îmbunătățite, și în al treilea rând, numărul companiilor care produc asemenea pervazuri se limitează doar la trei. Ele sunt produse doar de câteva companii:

1. Pervazurile Möller.

Compania Möller GMBH & Co. KG a fost fondată în Germania în anul 1947. Pervazurile Möller sunt bine cunoscute în Rusia ca o producție de clasă premium. Ele sunt fabricate conform unei tehnologii unice, pe care o posedă doar compania noastră.

Anterior, producerea era situată în Germania, însă la moment toată producția de pe piața rusă este produsă de o uzină situată nu departe de Moscova, în Mîtișci.

 

меллер[1]

 

2. Pervazurile Danke.

DANKE este o marcă comercială a companiei ucrainene de producție ”Юпитер-2003”. Aceasta este o companie care stabil se dezvoltă și care a cucerit faima unui producător de încredere pe piața materialelor de construcție și de finisare.

Producerea pervazurilor din PVC se efectuează pe echipament de înaltă performanță (producerea – Germania), iar specialiștii din țară asigură controlul scrupulos al parametrilor și calității articolelor la toate etapele de producere a lor. Pervazurile au o construcție specială, originală, patentată, care asigură trăinicie sporită pervazului la o greutate mică. Pe lângă trăinicie, construcția protejează pervazul împotriva contracției materialului: o problemă răspândită la articolele din PVC. Uzina producătoare se află în Ucraina.

 

 

3. Pervazurile Crystallit.

SRL ”Srystallit” face parte din GC ”Vitraj”, liderul rusesc de pe piața articolelor din PVC.

Domeniul de activitate al companiei: vânzarea pervazurilor sub marca comercială Crystallit. Complexul de depozitare și producere SRL ”Crystallit” este situat în regiunea Moscova, raionul Solnecinogorsk, satul Durîkino.

Tabla de pervaz Crystallit a obținut certificarea rusească și europeană, corespunde tuturor normelor de siguranță și ecologitate. Producerea este în totalmente automatizată cu echipament al companiilor europene ”Technoplast”, ”KraussMaffei”, ”MHF”. Orientarea deplină a producerii spre fabricarea pervazurilor garantează executarea comenzii în cantitatea și calitate necesară exact la termen, fără întârzieri.

Cum am menționat mai sus, producția este situată în suburbia Moscovei, aproape de Zelenograd.

 

 

În tabelul de mai jos noi am adunat caracteristicile declarate ale tablelor de pervaz adunate de pe site-urile producătorilor.

 

 

Caracteristicile declarate

Unitatea de măsură Möller Danke Crystallit
Grosimea pervazului mm 22 Nu este indicat 20
Grosimea pereților orizontali mm 3 Nu este indicat 3
Grosimea pereților verticali mm 2,2 Nu este indicat 1.5
Înălțimea ieșiturii mm 30 Nu este indicat 40
Greutatea pervazului kg/m2 10 Nu este indicat Nu este indicat
Cantitatea de PVC în compoziție % 70 Nu este indicat Nu este indicat
Rezistența la zgârieturi N 5 Rezistență înaltă Rezistență înaltă
Rezistența la substanțe chimice gradul 5 Rezistența la substanțe chimice Rezistența la pete
Rezistența la încovoiere kg 428 Nu este indicat Nu este indicat
Termenul de exploatare ani 40 Nu este indicat 70
Rezistența la temperatură °С 150 Nu este indicat Nu este indicat
Cantitatea de decoruri unități 15 14 32
Rezistența la umezeală și la aburi Nu este indicat Pur și simplu e declarat Pur și simplu e declarat
Rezistență înaltă Excelentă Excelentă
Garanție ani 3 10 1
Preț ruble/m² 4320* 4320* 3200*

* Prețul este indicat la 09.2014 pentru piața or. Moscova

Privind tabelul, pervazul Möller câștigă încredere, apoi Crystallit, deoarece multe caracteristici sunt indicate pe site, ceea ce nu se poate de spus și despre pervazurile Danke. Acum haideți să ne oprim la fiecare punct, ceea ce noi putem verifica și vom descrie metodologia de verificare a fiecărei caracteristici. Am vrea să preîntâmpinăm deodată cititorii noștri despre faptul că unele încercări sunt destul de costisitoare și noi nu putem să le desfășurăm la noi și să obținem date concrete ale încercărilor. Însă noi vom face comparație a acestor pervazuri în unele și aceleași condiții și vom vedea cine va suporta în mod demn încercarea și cine va fi cel mai bun. Iar acum, să luăm pe rând.

Ce vom verifica noi:

 1. Grosimea pervazului.
 2. Grosimea peretelui orizontal superior.
 3. Grosimea peretelui vertical.
 4. Grosimea peretelui orizontal inferior.
 5. Înălțimea ieșiturii.
 6. Aria secțiunii tablei de pervaz.
 7. Greutatea pervazului.
 8. Cantitatea de PVC în compoziție.
 9. Rezistența la zgârieturi.
 10. Rezistența la încovoiere
 11. Rezistența la temperatură
 12. Rezistența la umezeală.
 13. Rezistența la încovoială.
 14. Calitatea suprafeței.
 15. Marcajul folosit.
 16. Alegerea diferitor culori.
 17. Prețul.

Așadar, să începem.

Noi am cumpărat pervazuri la piața de materiale de construcții din Moscova. Noi nu am ales mostrele, ceea ce ne-au dat, aceea și am testat.

 1. Grosimea pervazului.

Noi am măsurat grosimea pervazurilor și am primit următoarele rezultate:

Pervazul Möller are grosimea de 22,05 mm.

Pervazul Crystallit are grosimea de 20,30 mm.

Pervazul Danke are grosimea de 18,29 mm.

Möller

 

Danke

 

Crystallit

 

Locul 1 – Möller

Locul 2 – Crystallit

Locul 3 – Danke

1. Grosimea peretelui orizontal superior.

Referitor la grosimea peretelui de sus, noi am primit următoarele rezultate.

Möller

 

Crystallit

 

Danke

 

Pervazul Möller are grosimea de 2,80 mm.

Pervazul Crystallit are grosimea de 2,91 mm.

Pervazul Danke are grosimea de 2,17 mm.

Acest parametru de asemenea indică cantitatea de material folosit la producerea pervazului. Trebuie de atras atenția la faptul că parametrii declarați nu corespund realității.

Pervazul Möller se deosebește cu 0,2 mm, Crystallit cu 0,9 mm, Danke nu a declarat oficial grosimea, posibil pentru că ea este cea mai mică.

Repartizarea locurilor:

Locul 1 – Crystallit

Locul 2 – Möller

Locul 3 – Danke

1. Grosimea pereților verticali

Să arătăm indicii grosimii pereților verticali, sau cum ea se mai numește, nervura de rigidizare.

Möller

 

Crystallit

 

Danke

 

Pervazul Möller are grosimea nervurii de rigidizare de la 1,12 până la 1,57 mm.

Pervazul Crystallit are grosimea nervurii de rigidizare de la 1,68 până la 1,73 mm. Nervurile de rigidizare este în formă de butoi și mai aproape de pereții pervazului grosimea se reduce până la 1,3 mm.

Pervazul Danke are grosimea nervurii de rigidizare de la 0,78 până la 1,07 mm.

În acest test Möller a cedat parametrilor declarați chiar cu 0,6 mm (a fost declarată grosimea de 2,2 mm, în realitate grosimea maximă este egală cu 1,57 mm). În acest test pervazul Crystallit a depășit parametrii declarați.

Din noi clasamentul:

Locul 1 – Crystallit

Locul 2 – Möller

Locul 3 – Danke

4. Grosimea peretelui orizontal inferior.

Möller

 

Crystallit

 

Danke

 

Pervazul Möller are grosimea peretelui inferior de 2,64 mm.

Pervazul Crystallit are grosimea peretelui inferior de 2,29 mm.

Pervazul Danke are grosimea peretelui inferior de 1,71 mm.

Clasamentul:

Locul 1 – Möller

Locul 2 – Crystallit

Locul 3 – Danke

5. Înălțimea ieșiturii.

Înălțimea ieșiturii la fel este un indiciu indirect al economisirii materialului la producerea pervazului.

Möller

 

Crystallit

 

Danke

 

Pervazul Möller – 30,06 mm.

Pervazul Crystallit – 40,27 mm.

Pervazul Danke  – 40,18 mm.

Respectiv:

Locul 1 – Möller și Crystallit.

Locul 2 – Danke

6. Aria secțiunii tablei de pervaz

Pentru a înțelege totuși cine economisește pe material și încearcă astfel să ieftinească produsul, noi am hotărât să verificăm aria secțiunii profilului tablei de pervaz în milimetri pătrați. pentru aceasta, noi am scanat profilul fiecărui articol, am transferat imaginea în programul Photoshop, unde am determinat conturul articolului. După aceea în același program am calculat aria secțiunii. Iată ce rezultate am primit:

Möller

 

Crystallit

 

Danke

Pervazul Möller are aria secțiunii de 2541 mm2

Pervazul Crystallit – 2981 mm2

Pervazul Danke – 2145 mm2

Locul 1 –  Crystallit

Locul 2 – Möller

Locul 3 – Danke

7. Greutatea pervazului.

Un parametru destul de interesant este greutatea. Cu cât pervazul cântărește mai puțin, la un același profil de ermiticitate, cu atât densitatea materiei prime este mai mică, cu atât mai puțină materie primă se folosește. Strustura masei plastice a pervazului Crystallit și Danke este foarte similară și, cel mai probabil, este făcută din PVC curat cu adăugare de cretă. Mai jos noi vom încerca să determinăm cantitatea lui. În pervazul Möller, așa cum este scris în multe surse de pe internet, este adăugată făină de lemn care, cum zice producătorul, crește ecologicitatea produsului. În realitate făina de lemn este un umplutor bun și ieftin pentru masa plastică, produsul finit are o densitate mică și, respectiv, are o greutate mică și un consum redus de materie primă la metru pătrat de producție. Făina de lemn poate fi văzută în compoziția pervazului

  

Rezultatele cântăririi sunt următoarele:

Möller

 

Danke

 

Crystallit

Mostra de pervaz Möller are greutatea de 250 grame

Mostra de pervaz Crystallit – 266 grame

Mostra de pervaz Danke 226 grame

Transformăm acest parametru în metri pătrați. Fiecare mostră are dimensiunea de 10 cm pe 25 cm. Printr-o calculare simplă primim că un metru pătrat de pervaz cântărește:

Pervazul Möller – 10 kg

Pervazul Crystallit – 10,64 kg

Pervazul Danke – 9,04 kg

Locul 1 –  Crystallit

Locul 2 – Möller

Locul 3 – Danke

8. Cantitatea de PVC în compoziție.

Calcularea cantității de PVC va fi efectuată în mod teoretic și condiționată. Pentru determinarea exactă a compoziției materialului pervazului este nevoie de o încercare costisitoare pentru care, cu părere de rău, noi nu avem mijloace.

Încercăm să aflăm conținutul de PVC manual.

Calculăm densitatea mostrelor noastre:

Pervazul Möller = 0,25 kg / (0.1*0.002541) = 983,86 kg/m3 = 0.9839 g/cm3

Pervazul Crystallit = 0,266 / (0.1*0.002981) = 0.8923 g/cm3

Pervazul Danke = 0,226 / (0.1*0.002145) = 1.0536 g/cm3

Am primit iată așa rezultate. Bineînțeles, este imposibil să judecăm despre conținutul de PVC conform acest date, însă putem spune că densitatea este ridicată în cazul conținutului înalt de cretă. Pervazurile Danke și Crystallit sunt fabricate din amestec de PVC și cretă, însă iată în pervazul Möller este adăugată făină de lemn, care are o densitatea joasă. Ea, după idee, înlocuiește creta în calitate de umplutor, și de aceea este imposibil să judecăm astfel despre cantitatea conținerii de PVC. Pe locul întâi eu aș clasa pervazul Crystallit, pe locul doi aș clasa celelalte două pervazuri, deoarece nu putem spune că pervazul Möller conține mai puțin PVC și mai multă cretă din cauza că făina de lemn este în calitate de umplutor pentru pervazul Möller.

Locul 1 –  Crystallit

Locul 2 – Möller

Locul 3 – Danke

9. Rezistența la zgârieturi

Pervazul fiecărei companii este acoperit cu peliculă Elesgo a companiei DTS. Aici nu avem dubii. Acest lucru este scris pe site-ul producătorilor, aceeași informație o găsim și în internet. Pelicula de acoperire poate fi lucioasă, mat și semilucioasă, și fiecare are rezistența sa la zgârieturi. Pentru verificarea acestui lucru există un dispozitiv special. Cu părere de rău noi nu îl avem, însă în internet noi am găsit un video cu testarea pervazului cu acoperire lucioasă.

Astfel, studiind video și declarațiile producătorului peliculei (putem avea încredere în ei), am aflat că pelicula mat suportă forța acului 5H, cea lucioasă – 3 H. Rezistența mai înaltă a acoperirii mate poate fi explicată, posibil, prin structura sa zgrunțuroase; rugozitățile microscopice nu permit formarea zgârieturilor, spre deosebire de acoperirea lucioasă.

Astfel de indicatori ai rezistenței la zgârieturi sunt destul de suficienți pentru a muta fără frică un ghiveci pe pervaz, pentru a șterge pervazul ș.a.

Noi considerăm că în această încercare toți producătorii au parametri identici, deoarece folosesc aceeași peliculă a furnizorului. Tot același lucru ține de așa parametri ca rezistența UV, rezistența la substanțe chimice și alte proprietăți legate de peliculă.

10. Rezistența la încovoială

Pentru desfășurarea acestei încercări noi am făcut următoarele: am luat bucăți de mostre de pervazuri de aceleași dimensiuni și am acționat asupra lor cu forța de 0,4 MPa sau 4,07 kilograme-forță pe cm pătrat. Fiecare încercare poate fi văzute pe fotografii. După acțiunea acestei forțe, noi am comparat devierea de la liniaritatea tablei de pervaz.

Möller

 

Crystallit

 

Danke

Rezultatele sunt următoarele:

Locul 1 –  Danke

Locul 2 – Möller

Locul 3 – Crystallit

După aceea, am acționat cu o sarcină maximă pe suprafața tablei de pervaz și am văzut ce sarcină maximă poate suporta mostra. Vezi fotografiile. Rezultatele după acțiunea unei sarcini maxime.

 

Rezultatele sunt următoarele:

Danke 0,41 MPa

Möller 0,44 MPa

Crystallit 0,44 MPa

11. Rezistența la temperatură

Pentru desfășurarea acestei încercări noi am pus mostrele în cuptor, unde ele s-au aflat la o temperatură de 80 de grade timp de o oră. Rezultatele pot fi văzute pe poze. Cel mai bine a trecut încercarea pervazul Möller, deoarece în baza sa se conține făină de lemn, care îi conferă pervazului rezistență la temperatură. Am vrea să menționăm că la nici un pervaz pelicula nu s-a decojit, nu au apărut bășici. Acest lucru vorbește despre faptul că suprafața pervazului se poate de pus fără griji obiecte calde (cel puțin cu o temperatură de până la 80 grade).

Möller + Danke + Crystallit

În curmeziș

 

     

În lungiș

    

Rezultatele experimentului:

Locul 1 –  Möller

Locul 2 – Danke

Locul 3 – Crystallit

12. Rezistența la umiditate

Foarte multe persoane scriu că cică dacă pervazul este scufundat în apă sau se află într-o încăpere destul de umedă, atunci el se umflă, absoarbe umezeala. Să vedem.

Noi am luat bucăți de mostre de pervaz și am efectuat cântărirea fiecărei bucăți pe un cântar foarte exact. Exactitatea măsurării este de până la 0,0001 grame. După aceasta, noi am pus aceste mostre în apă caldă pentru 24 ore. După expunerea în apă caldă, noi am efectuat cântărirea de verificare și am calculat care este cantitatea de umezeală pe care a îmbibat-o fiecare mostră.

Toate mostrele până la scufundarea în apă:

Möller – 39,5397 grame

Crystallit – 43,1622 grame

Danke 43,2851 grame

    

 

Toate pervazurile după procedurile acvatice:

Möller – 39,6757 grame

Crystallit – 43,2698 grame

Danke – 43,3796 grame

    

Calculăm cantitatea de apă îmbibată:

Möller – 0,37 %

Crystallit – 0,248 %

Danke – 0,217 %

Rezultatele:

Locul 1 – Danke

Locul 2 –  Crystallit

Locul 3 – Möller

Abaterea de la greutate este microscopică, nu poate fi vorba despre nici un fel de umflare, cu atât mai mult în aerul umed. Cea mai mare nivel de îmbibare al pervazului набухании încă o dată vorbește despre conținutul în compoziția sa a făinii de lemn, acea care cea mai bine îmbibă umezeala.

13. Rezistența la deteriorare.

GOST stabilește următoarele norme la rezistență ale pervazurilor. Mostrele de pervaz sunt răcite în camera frigorifică până la +5 grade și apoi sunt plasate într-o instalație specială în care pe suprafața pervazului, de la o înălțime de 0,7 metri, cade o greutate cu masa de 1 kg. Din 10 mostre trebuie să se distrugă nu mai mult de 1 mostră. Acest lucru ține de oricare pervaz.

Noi însă testăm pervazurile de clasă premium, care posedă cele mai bune caracteristici, de aceea am hotărât să spargem pervazurile de la o înălțime de 0,8 metri. Ce putem spune: nici un producător nu a trecut testul. Rezultatele le puteți vedea pe fotografii.

În această încercare toți producătorii sunt clasați pe locul 3.

Möller

 

Crystallit

 

Danke

 

Comparație

14. Calitatea suprafeței

La producerea pervazurilor, pe suprafața lor apar așa-numitele ”strângeri”. Surpările microscopice longitudinale de pe suprafața pervazului sunt situate chiar deasupra peretelui despărțitor. Acest defecte face parte din procesul tehnologic. Pe suprafața mată acest lucru este practic neobservat, pe cea lucioasă – foarte bine se vede. Producătorul pervazurilor Crystallit declară că la producție este instalat un cent special de prelucrare, la locul de producție al companiei Danke, după cum ei scriu, este instalat un instrument modern și german care exclude formarea de strângeri; producătorul Möller nu scrie nimic. Să verificăm aceste date.

Strângerile foarte bine se văd la reflectare. Noi am făcut poze. Pe ele pot fi observate următoarele. Compania Crystallit nu își minte consumatorii; pe suprafața lui nu am putu găsi strângeri. Lucrurile stau mai prost cu pervazurile Möller. Pe suprafață au fost observate câteva strângeri (să menționăm, că mostra Crystallit care ne-a nimerit a fost lucioasă, iar Möller – mată). Cea mai proastă s-a adeverit a fi suprafața pervazului Danke. Cu ochiul liber se observau strângeri puternice.

Möller

 

Crystallit

 

Danke

 

Comparație

Rezultatele:

Locul 1 – Crystallit

Locul 2 –  Möller

Locul 3 – Danke

 1. Marcajul folosit.

Pe pervazuri găsim absolut aceeași peliculă de protecție care este parte integrantă a peliculei de acoperire, furnizorul căreia este Germania.

 1. Alegerea decorurilor de culori.

Cele mai multe decoruri de au pervazurile Crystallit. Puteți vedea toate decorurile pe site-urile oficiale ale producătorilor tablei de pervaz.

Möller – 15 unități

Danke – 14 unități

Crystallit – 28 unități

 1. Prețul.

Puteți să luați cunoștință cu prețul în tabelul de mai sus. Prețul este indicat la una din piețele de materiale de construcții din Moscova.

Tabelul comparativ conform rezultatelor testului.

 

Caracterul încercării Möller Crystallit Danke
Grosimea pervazului 1 2 3
Grosimea peretelui orizontal superior 2 1 3
Grosimea pereților verticali 2 1 3
Grosimea peretelui orizontal inferior 1 2 3
Înălțimea ieșiturii 2 1 1
Aria secțiunii profilului de pervaz 2 1 3
Greutatea pervazului 2 1 3
Cantitatea de PVC în compoziție 2 1 2
Rezistența la zgârietură 1 1 1
Rezistența la încovoiere 2 3 1
Rezistența la căldură 1 2 2
Rezistența la umiditate 3 2 1
Rezistența la deteriorare 3 3 3
Calitatea suprafeței 2 1 3
Marcajul folosit 1 1 1
Alegerea diferitor culori 2 1 3
Preț 2 1 2
În total: 31 25 38

Tabelul caracteristicilor declarate du parametrii reali.

 

Caracteristicile declarate Unitatea de măsură Möller Fapt Danke Факт Кристаллит Факт
Grosimea pervazului mm 22 22.05 Nu e indicat 18.29 20 20.30
Grosimea pereților orizontali mm 3 2.80 Nu e indicat 2.17 3 2.91
Grosimea pereților verticali mm 2,2 1.57 Nu e indicat 1.07 1.5 1.73
Înălțimea ieșiturii mm 30 30 Nu e indicat 40 40 40
Greutatea pervazului kg/m² 10 10 Nu e indicat 9.04 Nu e indicat 10.64
Cantitatea de PVC în compoziție % 70 Nu e indicat Nu e indicat
Rezistența la zgârieturi N 5 5 Rezistență înaltă 5 Высокая стойкость 5
Rezistența la substanțe chimice grad 5 5 Rezistență la substanțe chimice 5 Устойчив к пятнам 5
Rezistența la încovoiere kg 428 Nu e indicat Nu e indicat
Termenul de exploatare ani 40 Nu e indicat 70
Rezistența la temperatură °С 150 80 Nu e indicat 80 Nu e indicat 80
Cantitatea de decoruri Unități 15 15 14 14 32 32
Rezistența la umezeală și la aburi Nu e indicat 0,37% Pur și simplu declarat 0.248% Просто заявлено 0,217%
Rezistență înaltă Nu e conform GOST Excelentă Не по ГОСТу Отличная Не по ГОСТу
Garanție ani 3 10 1
Preț ruble/m² 4320* 4320* 3200*

 

Conform rezultatelor testelor noastre pervazul Crystallit s-a clasat pe locul 1, Möller – pe locul 2 și Danke pe locul 3. Testul poate fi discutabil și în unele locuri chiar nu atât de obiectiv. Încă o dată amintesc că noi suntem un web-portal independent și viziunile noastre pot să nu coincidă cu ale dvs.